Black Friday i Oslo

 

Black Friday, også kalt Svart Fredag, begynner å nærme seg, og dersom du har planer om å handle bør du begynne å forberede deg allerede nå. Black Friday er kanskje synonymt med shoppinggalskap for noen, mens for andre er det en gyllen anledning til å gjøre et skikkelig kupp. Black Friday er også en god mulighet til å arbeide noen skift for å tjene litt ekstra penger.

Dette er Black Friday

Black Friday er årets største salgsdag i detaljhandelen, en tradisjon som er hentet fra USA hvor denne dagen alltid finner sted fredag i Thanksgiving-helgen. Dagen er den mest hektiske handledagen i året, og markerer åpningen for julehandelen. Butikkene har svært gode tilbud på alt fra elektronikk til klær.

I Norge er Black Friday lagt til 23. november i 2018, men salgskampanjene starter allerede mandag 19. november. Dagen er nå utvidet til Black Week, Black Friday, Black Weekend og Cyber Monday.

Du kan gjøre som tusenvis av andre og stille deg i kø utenfor de største butikkene for å finne de beste tilbudene, eller du kan handle på nett. De siste årene har det heldigvis også kommet solide salg og gode tilbud i nettbutikkene. Det er altså fullt mulig å finne et godt tilbud fra komforten av din egen sofa, men vær obs på at mange av tilbudene er tidsbegrenset.

Bli ferdig med julehandelen tidlig

Ønsker du å gjøre et kupp på Black Friday, eller har du kanskje planer om å gjøre unna hele julehandelen i løpet av Black Week? Fordelen med dette er at det sparer deg for mye tid i julestria, slik at du heller kan konsentrere deg om å pynte til jul, bake julekaker og tilbringe tid med familie og venner. For studenter er det spesielt lurt å bli ferdige med julehandelen tidlig. På den måten kan de konsentrere seg helt om å lese til eksamen, og deretter har de tid til å ta noen ekstra skift som vikar i juleferien.

Slik forbereder du deg til Black Friday

Dersom du har planer om å handle på Black Friday, bør du begynne å forberede deg allerede nå. Butikkene har ikke annonsert Black Friday tilbudene ennå, men ikke la det hindre deg i å gjøre research. Noen gode tips til å forberede seg til Black Friday er:

  • Undersøk hvilke butikker som hadde de beste tilbudene i fjor
  • Lag lister over hva du ønsker å kjøpe
  • Registrer konto i aktuelle nettbutikker
  • Meld deg på Black Friday nyhetsbrev
  • Lag bokmerker til produktene du er interessert i for å finne dem igjen

Nordmenn er glade i elektroniske dingser, og det er kanskje ingen overraskelse at de høyeste salgsresultatene på Black Friday 2017 var innen elektronikk. En annen vinner var klesindustrien. I tillegg har interiørbutikkene hengt seg på de siste årene, og det er derfor grunn til å anta at interiørtilbudene vil være enda bedre i år. Planlegger du å handle innenfor noen av disse kategoriene er det gode sjanser for å gjøre et skikkelig kupp.

Når Black Week endelig starter må du sette av tid til å sjekke priser. Butikkene kommer til å annonsere Black Friday salgene, og da blir det enklere å sammenligne. Sett av litt ekstra penger til Black Week, så er du klar for å handle.

Ledig jobb på Black Friday

Black Friday er kanskje kaos og handlegalskap for noen, og kanskje til og med et pengesluk, mens for andre er det en god mulighet til å finne ledige jobber. I november begynner butikkene i hovedstaden vanligvis å annonsere ledige stillinger via vikarbyråer eller rekrutteringsfirmaer i Oslo. Dette er en god mulighet for å ta litt ekstra arbeid både på Black Week og i tiden før jul, og slikt ekstraarbeid leder fort til faste stillinger.

Hvis du ikke lar deg avskrekke av handleglade nordmenn eller den hektiske førjulstiden, er det derfor gode muligheter for å finne ledige stillinger i forkant av Black Friday.